Måltider är ett återkommande moment under dagen och är en viktig pedagogisk mötesplats. Vi vill skapa en lustfylld matsituation där vi samtalar med varandra och där pedagogerna uppmuntrar barnen att öva på att bli självständiga vid matsituationer genom att låta barnen få ta mat själva, dela maten, skicka maten till varandra samt duka av efter sig och ställa in i diskmaskinen.
Vi har en egen kock som lagar smakrik och nyttig mat som även passar de minsta. Vi försöker arbeta klimatsmart och äter vegetariskt en dag i veckan. Vi håller en låg sockernivå enligt Livsmedelsverkets rekommendationer och köper in ekologiska varor i den mån det är ekonomiskt hållbart. Vår kock bakar eget bröd och barnen får gärna hjälpa till vid baket. Vi har egna fruktträd och bärbuskar på gården som blir till god sylt.
Frukost och mellanmål består av ett varierat utbud av mjölkprodukter, flingor, gröt, smörgås, frukt, bär och grönsaker.